Astăzi, în ajun de Crăciun, aderenții noștri, Asociația de proprietari "Știrbei Vodă 68" au redobândit accesul la căldură, apă caldă, după două luni și jumătate de chin. În acel colț al Țării noastre, în centrul Capitalei, se reaprind luminile, la propriu și la figurat.

 

Două luni și jumătate de procese -câștigate dar nerespectate, de plângeri la toate organismele Statului Român care au asistat cu impasibilitate la drama unor familii cu copii sugari, cu părinți în vârstă, dramă izvorâtă dintr-o autorizație de construire ilegal acordată unui "om de afaceri" controversat.

 

Trista poveste a unui popor care nici 30 de ani după așa-zisa "Revoluție" nu scapă de cangrena corupției ce ne ronțăie de vii pe toți. Plângerile asociației PUBLIC ATTITUDE nu au fost luate în seamă de către Disciplina în Construcții a Primăriei Municipiului București, de către Inspectoratul de Stat în Construcții. Cu toate că autorizația de construire buclucașă fusese suspendată în instanță prin grija asociaței noastre încă din noiembrie 2019, Poliția Română amenința chiar în data de 21 decembrie cu amenda membrii asociației de proprietari care sesizau la numărul 112 continuarea unor lucrări ilegale, suspendate de către instanță.

 

Tragedia unor oameni de cultură care au fost nevoiți să sune în disperare pe "decidenții" Țării noastre, fiind nevoiți să insiste chiar dacă li se închidea telefonul în nas, numai pentru a putea asigura supraviețuirea celor dragi, care depindea la propriu de "pixul" mai-marilor. Sentimentul de rușine care ne-a cuprins pe toți cei care am fost reduși să ne milogim pentru ca decidenții instituțiilor Statului să binevoiască să-și exercite atribuțiile din fișa postului.

 

Sinistra poveste a fost reflectată în presă, veți găsi mai jos legăturile către articolele/știrile publicate.

 

În Ajun, apartamentele din acel bloc din centrul Capitalei se încălzesc ușor, după două luni de frig. Sufletele noastre nu se încălzesc încă.
 

Învățăm să înregistrăm orice interacționare cu "autoritatea", să ne asigurăm dovezi în fața unei administrații dezumanizate. Creăm o generație de intelectuali, de oameni de cultură cărora nu le mai este rușine să insiste pentru drepturile dumnealor, să vă filmeze când vă prefaceți că faceți ceva. Și care nu se tem de amenințările dumneavoastră, slujbași publici.

 

Leru-i ler, leru-i ler și iar leru-i ler,

Tu mă iartă, Doamne, pentru câte-ți cer !

Dar în deznădejnea-n care suntem noi,

Sființiiî însîși, Doamne, ar avea nevoi !
 

Colindul deținuților

 

 

Legături:

 

Public Attitude, spaima Primăriei Capitalei

 

Dan Petcuță aduce frigul pe Știrbei Vodă 68

 

Cum să crapi de frig cu dreptatea în mână

 

A lăsat în frig zeci de oameni -TVR1

 

Zeci de oameni îngheață în casă fără gaze - ProTV

Un Crăciun cu lumină, dar și cu căldură ...

24 decembrie 2019